26 februari 2021

De eerste Zonnestralen

Deze twee duiven hebben het goed voor elkaar. Lekker met z'n tweeën op een tak in de zon. Voor deze kaart heb ik het nieuwe slimline sunburst stencil gebruikt. Met inkt kun je hiermee mooie zonnestralen maken maar ook met designpapier is hij heel leuk om te gebruiken.

26feb21 Sigrid1

Teken de mal over op hagelwit kaartenkarton. Teken alle lijnen voor smalle zonnestralen. Sla voor bredere zonnestralen steeds 1 lijn over. De zwarte pijl geeft aan welke lijn wel. Het witte kruis welke niet.

26feb21 Sigrid2

Teken nu dezelfde zonnestralen op design papier. Knip/snijd ze uit en bevestig deze met lijm of dubbelzijdig plakband op de hagelwitte ondergrond. Tip: teken de zonnestralen op de achterkant van het papier dat je wilt gaan gebruiken (let wel op dat je het dan in spiegelbeeld tekent!!). Scheelt een heleboel gummen om de voorkant mooi te krijgen.

26feb21 Sigrid3Snijd, als alles erop zit de zijkanten netjes recht af zodat er een kaart ontstaat van 19,8 x 8,6 cm.

26feb21 Sigrid4

Teken op hagelwit kaartenkarton een smalle wolkenrand en snijd uit dessinpapier 2x een smal golvende landschap. Snijd uit dessinpapier een cirkel met een doorsnede van 4 cm en bevestig alle onderdelen op de kaart zoals in voorbeeld. Mat dit op roze kaartenkarton gestanst met de grootste craftable en mat dit vervolgens op een hagelwitte dubbele kaart van 21 x 9,8 cm. Werk de kaart af met de duiven en een tekst.

Groetjes en succes als je deze kaart gaat maken.
Sigrid

 


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen