14 februari 2021

Muizen bruidstaart

Hallo allemaal, terwijl ik dit type ligt Nederland onder een wit tapijt van sneeuw . Gelukkig is het binnen lekker warm en hoef ik de deur niet uit. Ik blijf binnen, lekker aan de koffie en hoop ik op een stukje taart van de muisjes. 

14febr Irma.1 Ik heb deze taart gemaakt met als basis een aantal kaas dozen (gekregen van de kaasboer) maar spanen dozen lukt natuurlijk ook prima en een pringle busje. Deze dozen heb ik eerst beplakt met crème kleurig papier en daar na met dessin papier. Maten kan ik niet geven omdat ieder bakje een andere maat kan hebben. Dus heeft dit niet zo heel veel zin. Dus neem de basis die jij hebt en meet alles goed op. 

Als alles is beplakt met dessin papier plak je de dozen op elkaar leg er eventueel iets op zodat ze ook goed vast zitten. Let erbij even op dat de naden netjes aan de achterkant zitten of daar waar straks de bloemen komen. Plak roosjes band langs de bovenkant van de taarten en stans een rand met ijspegels uit snow paper en plak deze langs de onderkant van het roosjes band. Plak langs de onderkant van de taarten plak parel band. 

Stans uit dessinpapier, vellum en metallic papier de bloemen ,  Stans uit donker bruin karton de art texture square mal en knip deze in stukjes, plak deze onder de roosjes ( als chocolade). Begin aan de boven kant met plakken en ga zo schuin naar beneden. Stop er papieren roosjes en strikken van tule tussen. Stans de duiven uit snow paper of rubber foam en plak ze op de rand van de tweede en derde laag van de taart. Stans wat blaadjes uit dessin papier en uit soft glitter en plak deze op de nog kale plekjes. Stans het muizenpaar en het kleding setje uit en plak alles in elkaar. Knip van twee kraft rietjes een stukje af (meet het voor de zekerheid met het muizenpaar) leg ze neer, knip nu het derde rietje op maat voor de bovenkant. Plak dit met hete lijm vast. Wikkel er een stukje tule omheen. Plak op de hoeken een bloemen toef. Plak de muisjes tegen de rietjes aan. Plak dit geheel met hete lijm boven op de taart, werk de lijm weg met kleine bloemetjes.

Veel liefs Irma


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen