18 februari 2022

Een dubbele borduurrand met bloemen

De Stitching Daisies borduur mal is natuurlijk al heel erg leuk om een enkele borduurrand mee te maken, maar vandaag laat ik een kaart zien met een dubbele borduurrand. Mooi als achtergrond voor een tekst. Natuurlijk heb ik daar de Stikselteksten stempelset voor gebruikt, want die passen hier perfect bij! En doordat er met 6 draden is geborduurd,  krijgt het borduurwerk nog meer dimensie.

18feb22 Marjolein1En terwijl ik aan het borduren was, zat ik te denken, hoe leuk het zou zijn om deze borduurmallen op of in een journal te gebruiken. En in plaats van op papier, bijv. op vilt of kunstleer te borduren, of als rand op een zelfgemaakte paperbag... Eindeloze mogelijkheden, want waarom jezelf beperken tot alleen kaarten met deze mooie mal?

18feb22 Marjolein2De basis is een vierkante dubbele witte kaart van 15 cm x 15 cm. Uit het designpapier een groen vierkant snijden van 14,5 cm x 14,5 cm en een gebloemd vierkant van 14 cm x 14 cm, plak dit op elkaar. Snijd een strook wit cardstock van 14,5 cm x 12 cm. Stans op beide lange kanten met de Stitching Daisies mal het borduurpatroon en de rand uit. Borduur het patroon met 6 draden DMC en werk de bloemen af met witte plakpareltjes. Plak dit op het groene met gebloemde vierkant. Stempel op een stook vellum van 17 cm x 3,5 cm de tekst met Staz'On inkt. Plaats het vellum in het midden tussen de geborduurde delen en vouw de overstekende randen om en plak dit aan de achterkant vast. Plak alles op de witte basiskaart. Werk af met een paar extra plakpareltjes.

Groetjes,
Marjolein

Overige materialen: Staz'On Jet Black, DMC borduurgaren: 728 (geel) - 151 (roze) - 503 (groen), borduurnaald, 3D foamtape,  vellum


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen