30 januari 2022

Geborduurde bloemetjes

30jan22 Marianne

In de Februari collectie zijn weer prachtige borduurmallen uitgekomen. Marianne heeft de bloemenrand in kleuren geborduurd passend bij de nieuwe tekeningen van Mattie de Bruine.

Wil je borduren passend bij een plaatje dan begin je met je plaatje uit te zoeken die je wilt gebruiken. Marianne heeft het plaatje van het vinkje bij de blauwe bloemetjes gekozen en is met twee tinten blauw en een tint mosgroen gemaakt. Stans de enkele randmal eerst op een strook van 15 x 30 cm wit papier. Leg daarna de mal met het borduurpatroon op het papier. Doordat je eerst de enkele randmal doet kun je daarna goed het patroon stansen. Als je het andersom doet kan het wat lastiger passen zijn. Tegelijk de mallen door de machine draaien moet je voor oppassen omdat je misschien de mallen kapot kunt draaien. 's Avonds borduurt Marianne het patroon.

Snijd van designpapier een stuk van 15 x 15 cm voor aan de binnenkant van de kaart. Snijd het vierkante plaatje van het vogeltje uit het knipvel en plak dit boven je borduursel. Stans nog wat blauwe bloemetjes en bruine blaadjes uit om de kaart mee te versieren. Plak deze met een klein dotje lijm vast zodat je de blaadjes een beetje naar boven kunt vouwen. Stans de tekst uit lichtbruin.

Versier de kaart verder door de bloemkernen met witte pareltjes aan te kleden, ook bij het borduurpatroon geeft dit een leuk effect. Heb je liever iets meer glim dan kun je ook rhinestones gebruiken in plaats van plakpareltjes.


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen