18 mei 2020

Een echte postzak

18mei20 Anja2Het wat oudere envelopje van Eline past perfect bij de Cadeauzak van Marleen en zo is deze ook leuk te gebruiken voor diverse soorten post. Iemand laten weten dat je aan hem/haar denkt, verjaardagspost, beterschapskaartje, van alles kan.

18mei20 Anja3Teken  de buitenste rand van de Cadeauzak af op wit karton en de binnenste randen op kraft karton. Ik heb bij het aftekenen van deze kaart bij het uitstekende deeltje waar normaal het getekende lint zou komen dat stukje recht getekend, dus heb een beetje gesmokkeld. Knip de delen uit. Draai de kraft onderdelen met de designfolder linnenstructuur door de stans/embosmachine. Bewerk de delen met distress inkt en plak ze op de witte postzak. Snij ook de opening van de postzak open.

Stans de letters van POSTNL uit zwart karton en plak ze op. Teken ook eventueel het kroontje van het POSTNL logo op zwart karton en plak het op. Heb je een stukje rood/wit/blauw lint plak dit dan naast het kroontje op de postzak. 

Stans 5 envelopjes uit verschillende kleuren dessinpapier en/of karton en plak er 4 dicht. Dit kun je doen door een extra rillijn te zetten, dan vouwen ze makkelijk dicht. Stans twee postzegeltjes en plak die op. Rangschik vier van de dichte envelopjes in de opening van de postzak en plak ze vast. Voor het vijfde envelopje stans je ook het binnenste deel uit een ander leuk papiertje die plak je dan in het envelopje. Hier blijft de flap open staan en daar past dan een dubbel wit kaartje in van 4,5 x 6,5 cm waarop je een leuke tekst kunt stempelen of zelf schrijven.

Om de kaart ook mooi af te werken teken je met het craft stencil nog een keer de buitenste rand af op wit karton, knip hem uit en plak deze achter de postzak zo zie je niet die halve envelopjes daar zitten. Stans zo’n handige standaard uit wit karton met de nieuwe Craftable Cardstand, plak hem achter op de kaart en zo kan de kaart netjes neergezet worden door de ontvanger.

18mei20 Anja1Veel plezier met maken. Succes!

Groetjes van Anja


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen