27 september 2018

Een slee voor cadeautjes!

Deze 3 dimensionale slee met rendier is wel heel erg leuk! Gudrun heeft rudolf voor een echte mini-slee gezet. Hierin kun je zelfs een klein cadeautje of wat lekkers stoppen. Dat wordt wel heel erg leuk kerstcadeautjes geven dit jaar.

30sep18 Gudrun1

1. Stans vier keer de glijders van de slee uit zilverkarton en de basis van de slee twee keer uit wit cardstock. Stans vervolgens de basis van de slee twee keer uit design papier zodat je de linkerkant van de slee krijgt en twee keer de rechterkant (andere kant van het design papier stanzen). Voor beide zijden ook twee keer de sierranden van de slee uit wit glitterpapier stanzen.
2. Voor het midden van de slee snijd je een stuk designpapier van 5 x 15 cm. Vouw aan de linker en rechter lange zijde een strook van 1 cm voor de plakstrook. Vouw vervolgens de strook op: 0,5cm ,1,0cm, 1,5cm ,2,0cm, 2,5cm , 3,0cm en verder op elke centimer tot het einde van de strook. Snijd bij elke vouw de plakstrook in. Snijd een tweede papierstrook van 3 x 12 cm.
3. De witte stukken van de slee aan de binnenkant met design papier beplakken en bevestig de plakstrook van het middenstuk van de slee aan de buitenkant van het witte stuk slee. Begin aan de voorkant, omdat het zich vanuit daar makkelijker laat vormen. Vervolgens de tweede witte slee eraan vastplakken. Van het stukje dat overblijft vouw je de plakstroken naar binnen. Plak nu de tweede strook die gesneden is aan de onderkant van de slee en plak het stukje dat overbleef hier aan de achterkant overheen.
4. De zilveren glijders twee aan twee aan elkaar plakken met de steunen er tussenin. Plak deze aan de buitenkant van de slee en bedek de zijkanten van de slee met design papier. 
5. Voor beide rendieren alles twee keer stanzen; een keer voor de rechter kant een een keer voor de linkerkant. Plak het zo aan elkaar dat ze er van beide zijden er hetzelfde uitzien.
6. De rendieren met het tuig en de staarten aan de slee vastplakken, zodat het stabiel wordt.

Groeten,
Gudrun

Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen

Plaats een reactie

Reacties

 • Wat is dit leuk gemaakt!
  Hoe kom je op de idee?
  Grt van Judith

 • Schitterend Gudrun!! Je slee met Rudolf is geweldig!!
  Dankjewel voor de inspiratie en je duidelijke uitleg. Ik ga het ook proberen te maken, wie weet, met een beetje geluk, gaat het me ook lukken, hihihi.
  Gudrun, jammer dat ik tegenwoordig niet meer kan kijken op jouw blog. Het is jammer dat je blog nu alleen toegankelijk is voor uitgenodigde lezers. Ik heb altijd genoten van jouw creaties.
  Groetjes, Eva van Buuren.