1 januari 2023

Garden Gnomes

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar! 

De winter is pas net begonnen, maar met de januari-collectie van Marianne Design krijg je alweer zin in het voorjaar. Zo ging ik aan de slag met de Garden Gnomes, en die zijn heerlijk aan het tuinieren.

1jan23 Linda1

Ik maakte een mini-slimline en een setje zakjes om zaadjes in te doen; leuk om cadeau te geven.

1jan23 Linda2

Mini slimline
Snijd een kaart van 7,8 x 15,2 cm uit kraftkleurig kaartenkarton en snijd een rechthoek van 7,3 x 14,7cm uit het goudkleurige Decoration Paper. Stans vervolgens de grootste rechthoek van de Mini Slimline CR1562 uit wit karton en bewerk deze met lichtblauwe inkt en de wolkenvorm van het stencil PS8080 ‘Slimline Sunburst’. Stans het lange gras uit lichtgroen karton en de aarde-rand CR1397 uit donkerbruin. De kleine kiemplantjes en het bordje voor in de tuin zijn accessoires van het zaadzakje CR1395. Stans deze uit donkergroen en lichtroze (deze vind je in het dessinpapier 'Fleurige Groetjes’). Plak alles vast en vervolgens in zijn geheel op de basiskaart. Stempel de tekst in de linker bovenhoek. Stempel en kleur de Garden Gnomes en gieter en plak deze op met 3D tape. Ik bewerkte de rand van hun muts nog met wat glitterlijm van Stickles.

1jan23 Linda3

Zakjes
Stans de zakjes in kraftkleurig karton en stans de rechthoek uit wit karton, welke je bewerkt met lichtblauwe inkt en de wolkenvorm van het stencil PS8080 ‘Slimline Sunburst’. Plak het zakje in elkaar. Je kan eventueel dit filmpje bekijken om te zien hoe het in elkaar zit. Knip een rechthoek van 8,4 x 6,2cm uit het goudkleurige Decoration Paper. Stans het lange gras uit lichtgroen karton (je kan één grasrand door de helft knippen en gebruiken voor beide zakjes). Knip een strookje van circa 1,5cm hoog uit het dessinpapier ‘Fleurige Groetjes’. Laat het gras en het strookje eerst wat breder dan de wolkenachtergrond en knip dit af langs de rand zodra je het op elkaar geplakt hebt. Stempel en kleur de Garden Gnomes en plak deze op met 3D tape. Ik bewerkte de rand van hun muts nog met wat glitterlijm van Stickles. Kies een bijpassende tekststicker uit het pakket van het dessinpapier. Als decoratie op de flap van het zakje stans je de strik van COL1491 uit roze en plak in het midden een lichtgroene enamel dot. Stans het tekstlabel dat hoort bij het zaadzakje uit lichtroze papier (achterkant van het dessinpapier ‘Fleurige Groetjes’). Stans tot slot nog een donkergroen bloemetje met behulp van de set COL1491 en plak hier in het midden een lichtroze enamel dot. 

1jan23 Linda4

Extra benodigdheden alle werkstukken: 
Kraft kaartenkarton, 3D foamblokjes en Stickles glitters


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen