27 februari 2022

Geboorte kaartjes in het blauw en roze

De nieuwe maart collectie van Marianne Design is verkrijgbaar! Ook deze keer zitten daar materialen van mijn hand bij... en er zitten ook twee Paper sets bij die Eline Pellinkhof en ik samen hebben ontworpen. Ik ging er vast heerlijk mee aan de slag!

27feb22 Marleen1Beide kaartjes worden op dezelfde manier gemaakt.
Snijd een kaart uit hagelwit van 15 x 10,5 cm. Snijd dessinpapier van 14 x 9,5 cm en een strook dessinpapier van 15 x 6 cm. Plak op de kaart. Snijd met behulp van een cirkelsnijder een cirkel met een diameter van 10,5 cm uit vellum. Stans de tekstcirkel 'Geboren' uit hagelwit en plak deze met 3D tape op de cirkel van vellum. Snijd met de cirkelsnijder een cirkel uit lichtroze of lichtblauw en stans de achtergrond afbeelding uit met de ronde mal die bij de tekstcirkel zit. Plak de afbeelding op de lichtroze of lichtblauwe cirkel en plak samen op de tekstcirkel. Plak het geheel vervolgens met 3D tape op de kaart. 

27feb22 Marleen2Stempel de babies, ooievaars en het knuffeltje op marker papier en kleur deze in. Ik heb daarvoor de Illustrator markers by Spectrum noir gebruikt. Om precies te zijn de kleuren: AP2 Old Rose, BO2 Mango, GB2 Caramel, MB1 Muted Brown, PP2 Baby Pink. De babypakjes en knuffeltjes heb ik beplakt met een stukje dessinpapier. Bestempel hiervoor een stukje dessinpapier naar keuze en knip het gewenste deel uit en plak op. Stans de plaatjes uit met de bijpassende mal en plak op de kaart met 3D tape. Stans bloemen en blaadjes uit en plak op de kaart. Kies een tekstje, plak deze op een stukje hagelwit papier en snijd uit zodat er rondom nog 1mm wit te zien is. Schuif het tekstje een beetje tussen de bloemblaadjes en plak vast met 3D tape. Plak in de bloem een diamond gem in een bijpassende kleur. Stans een klein vlindertje uit snowpaper en plak op. Werk de kaart tot slot af met enamal dots en rhine stones. 

Heel veel knutselplezier en hartelijke groeten, Marleen


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen