24 oktober 2021

Geborduurde ijskristallen

24okt21 MarianneDit weekend ligt de November 2021 collectie in de winkels en daarin zijn ook twee prachtige nieuwe borduur Craftables te vinden. Ik heb maanden geleden deze mallen al moeten testen en heerlijk winters zitten borduren in de zomer.
Allerlei kleurencombinaties heb ik gemaakt en allerlei combinaties met papier blocs, mallen en stempels. Kaarten voor de Catalogus 2021, voor de Collection folder maar ook voor het Winter-nummer van het Marianne Magazine.

Je kunt nu een download vinden met kleursuggesties voor deze nieuwe borduurmallen bij ons op de website hier

Speciaal voor het Inspiratie blog heb ik de ijskristallen-rand gecombineerd met Eline's ijsbeertjes stempelset. Je hebt voor deze kleurencombinatie maar 2 kleurtjes borduurgaren nodig. En ik borduur met alle 6 de draadjes. 
Het patroon wijst zich vanzelf. Je stanst de mal namelijk uit op een beetje stevig kaartkarton en een paar hulplijntjes voor het patroon worden mee gedrukt in het papier. Of je kunt als je de mal erbij legt tijdens het borduren nog wat spieken. Het leuke van deze rand is dat je de kleinere ijskristallen kunt variëren in het patroon. Het is maar net hoe je de puntjes met elkaar verbindt.
Bij deze kaart heb ik veel vanuit het midden geborduurd. 
Het is heerlijk ontspannen werk wat je goed kunt doen lekker 's avonds op de bank bij goed licht. 

Ik heb eerst de mal gedraaid uit wit karton van 15 x 30cm en daarna met de losse randmal gezorgd dat het patroon aan de zijkant van het papier zit. Het patroon past op een kaart van 15 x 15 cm. Toen ben ik gaan borduren met mintgroen en lichtgrijs.
Aan de binnenkant van de kaart heb ik een dessin van Eline's Winter bloc gebruikt (een stuk van 15 x 15 cm).

Het ijsbeertje en de ijsschots heb ik met memento zwarte inkt op DCP papier getempeld. En deze ingekleurd met Copics. Het mintgroen van het truitje en de sjaal is de BG32. Het lichtgrijze om de schaduw in de ijsschots wat aan te stippen is de T0. en de schaduw bij het beertje is de E41.

Het beertje heb ik uitgestanst met de bijpassende contourmal. En de ijsschots heb ik uitgeknipt. De contourmal hiervoor paste niet meer in de set. Maar uitknippen kan prima.

Daarna heb ik de tekst met Versafine Onyx Black inkt en mijn Stamp Master eerst op de kaart gestempeld, want dat gaat niet achteraf als de ijsbeer al op z'n plek zit. Deze heb ik namelijk met wat foam verhoogd op de kaart geplakt.

Maak je kaart af met wat stickles wit glitter of anders snow-effect glitter drops.

In het patroon van de ijskristallen heb ik de nieuwe kleur 'Smokey grey' rhinestones geplakt. Die zijn zo mooi klein dat je daar subtiele glimmer effect mee kunt geven.

En klaar is je kaart!


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen

Plaats een reactie

Reacties

  • Heel leuk! Groetjes Betha