7 januari 2021

Kleurrijke bloemen

Eigenlijk houdt iedereen toch van bloemen? Logisch ook wel... want van de mooie kleuren en de heerlijke zoete geur van bloemen worden we allemaal gewoon heel blij! Dus vandaag een kaart met kleurrijke droogbloemen van papier, in een display en onder een stolp. Zo zijn ze extra decoratief.

7jan21 Marleen1Teken de buitenste lijnen van de stolp om op hagelwit. Teken de stolp 2x, 1x gewoon en 1x in spiegelbeeld. Knip beide uit. Neem die in spiegelbeeld en maak op ca. 5,5 cm van de bovenkant een rillijn en vouw om. Dit gedeelte plak je tegen de voorkant vast. De kaart kan nu rechtop blijven staan. Voor het decoreren gebruik je de binnenste lijnen van het stencil. Teken deze om op vellum en de onderste strookjes op dessinpapier. Vergeet hierbij niet om het stencil om te draaien zodat je niet in spiegelbeeld tekent. Knip het dessinpapier en het vellum uit, gum eventuele potloodlijnen netjes uit. Plak de uitgeknipte delen op de kaart, leg het vellum nog even apart. 

7jan21 Marleen2Stans de verschillende bloemen uit verschillende kleuren kaartenkarton, bewerk deze naar wens met inkt. Ik heb hiervoor de volgende kleuren inkt van Memento gebruikt, Rose bud, Peanut brittle, Angel pink en Bamboo leaves. Stans het vaasje uit glanzend roze karton en de bloemendisplay uit dessinpapier. Schuif in de eerste 4 gaatjes een bloemetje en plak dit samen op het vellum. Doe bloemen in het vaasje en plak deze samen ook op het vellum zodat het vaasje erop lijkt te staan. Snijd een rechthoekje dessinpapier van 4,5 x 3,5 cm en een wit rechthoekje van 4,8 x 3,8 cm. Bestempel het dessinpapier met het tekstje van VersaMark, bewerk met embossingpoeder en verhit met de heattool. Plak het daarna op het witte rechthoekje en met 3D tape op het vellum. Draai het vellum nu om. Je ziet nu aan de achterkant wat je waar hebt geplakt. Op die plekken plak je stukjes dubbelzijdig tape. Plak het vellum met alle bloemen, vaasje, display en tekst nu op de basis van de kaart. Alle plakkende delen van het tape zie je nu niet door het vellum heel, want zie zitten netjes verstopt. Werk de kaart tot slot af met een stukje jute touw bovenin de stolp en drie enamel dots rechts onderin. 

Tip: Kijk op mijn blog voor een werkbeschrijving met stap-voor-stap foto's van hoe het Craft stencil van de stolp kan worden gebruikt.
Zie: http://handmadebymarleen.blogspot.com/2020/10/how-to-craft-stencil-bell-jar-by-marleen.html


Lieve groetjes, Marleen

 


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen

Plaats een reactie

Reacties

 • Краснодарский инструментальный завод
  [url=https://ksiz.ru/]
  Производство и продажа измерительного оборудования[/url]  [url=https://www.ksiz.ru/catalog/kalibry-neftyanye-gost]
  калибры нефтяного сортамента[/url]

 • I’m not that much of a online reader to be honest
  but your sites really nice, keep it up! I’ll go
  ahead and bookmark your website to come back down the road.
  Many thanks

 • I’m not that much of a online reader to be honest
  but your sites really nice, keep it up! I’ll go
  ahead and bookmark your website to come back down the road.
  Many thanks

 • Zo mooi! Ik houd ook heel veel van bloemen en zorg altijd dat er een verse bos in de huiskamer staat! Groetjes Betha