2 oktober 2020

Laat de ballen maar...

Deze muizen hebben een ouderwets spelletje nieuw leven in geblazen. Onverwacht komt er een bal uit de lucht vallen en deze moet je dan opvangen. Maar of het een goed idee is om dit met kerstballen te doen? Ik heb mijn twijfels. Zij hebben er in ieder geval lol in.

2okt20 Sigrid1

Stans de Box card 2x uit hagelwit kaartenkarton. Stans de voorkant 2x uit dessinpapier en snijd er aan alle kanten 2,5 mm papier af. Snijd uit dessinpapier een strook van 14,4 x 5,5 cm en een strook van 14,4 x 6,5 cm. Mat deze op het andere dessinpapier. Mat het dessinpapier op de hagelwitte kaartenkarton en snijd uit, die met een strook van 5,5 cm hoogte, een rechthoek van 11,5 x 8 cm. Stans de border 2x uit hagelwit kaartenkarton en bevestig deze op de kaart zoals in voorbeeld. Lijm de box card in elkaar.

Stans uit dessinpapier zo'n 15 dennentakken. Kleur deze met forest moss, gathered twigs en pine needles distress inkt. Bewerk de takken met witte gesso. Plak 4 stuks op de voorkant van de kaart. Knip uit hetzelfde papier een rechthoekig driehoek (breedt 7 cm, hoogte 13 cm!) en kleur deze met dezelfde kleuren distress inkt. Plak hierop de overige dennentakken zodat er een kerstboom ontstaat.

2okt20 Sigrid2

Snijd de linkerkant en de onderkant mooi recht en bevestig de boom aan de binnenkant van de kaart zoals op de foto. Scheur wat repen hagelwit kaartenkarton en maak hiermee op de voorkant een sneeuwlandschap. Stans de muizen plus kleding uit. Stans een dwars balk uit hagelwit kaartenkarton. Mat hierop dessinpapier. Bevestig hierop een muis die net een kerstbal gevangen heeft. En bevestig deze binnenin de box card. Bevestig de 2 muizen aan de voorkant van de kaart. Stans de de kerstballen uit hagelwit kaartenkarton. Stans de ophangdraadjes uit kraft papier. Kleur deze met gathered twigs distress inkt naar eigen inzicht. Hang de ballen in de boom en aan de dennentakken. Werk de kaart af met een witte, dubbele strik.

Groetjes,
Sigrid

 


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen