22 september 2022

Lantaarn met egeltjes

Met deze vrolijke lantaarn haal je de herfst in huis. Nu de de avonden al snel wat donkerder worden brengt deze lantaarn met vrolijke egeltjes wat licht in huis. Dat is nog eens een mooi pronkstuk!

22sep22 Gudrun

 

Het lantaarntje bestaat uit een bodemplaat met een doosje en daarop wordt het huisje gezet. Eerst maak je de bodemplaat. Stans uit kraft het grote vierkant met de gegolfde rand. Dit wordt de onderkant. Snijd nu een rechthoek van 27 x 14 cm uit bruin en ril en snij het zoals op de foto hieronder. Plak het vervolgens in elkaar zodat er een klein plateau ontstaat. Het doosje meet 11 x 11 x 1 cm. Doe ditzelfde nog eens voor het dak.

19aug22 Gudrun2kopieSnijd vervolgens voor het middenstuk twee keer uit kraft 23 x 15 cm en vouw het op 11 en 22 cm. Stans of snijd de vensters uit. Stans uit wit vier keer de berkenbomen en kort dit tot 13,5 cm in. Plak dit achter de vensters en plak hierachter lantaarnfolie diamant ter grootte van 13,5 x 10,5 cm. Plak de twee stukken kraft aan elkaar zodat het middenstuk ontstaat. Dit kun je op het doosje van de onderkant zetten. 

22sep22 Gudrun2Voor de kap snijd je een stuk designpapier van 22 x 10,5 cm. Vouw het bij 11 cm in de breedte en in de lengte op 1 cm voor de plakrand onder en boven 1,5 cm. Boven op 2 cm van de buitenkanten en 2 cm links en rechts van de vouwlijn markeren. Verbind de markeringen met de onderkant en vouw dit. In de binnenvouw het vastplakken. Doe dit twee keer. Boven is het dak 7 x 7 cm en onder 11 x 11 cm. Boven wordt het dak met het kleine gegolfde vierkant gesloten, onder met het grote.

Hieronder nog een foto van de andere kant van de lantaarn.
22sep22 Gudrun4

Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen

Plaats een reactie

Reacties

  • Wat leuk! Groetjes Betha