2 oktober 2022

Pendule kerstkaart

Toen ik de nieuwe kerst elfjes zag, wist ik meteen wat ik daar mee wilde maken! Een pendule kaart! 

2okt22 Marjolein1Mijn basis is de nieuwe kerstboom stencil van Marleen, deze is hier perfect voor.

2okt22 Marjolein2

Zo op het oog lijkt het een rustige kerstkaart, maar kijk nou eens! Daar rechts achter de boom piept een kerst elfje om het hoekje...

2okt22 Marjolein3
Oh nee!! Hij wil zo graag meehelpen de kerstboom versieren dat hij helemaal vast is komen te zitten in de kerstboomlichtjes!

2okt22 Marjolein4
Ha, ha, nu zwaait ie mooi heen en weer! Leuk zo'n pendule kaart maken, is weer iets anders. Natuurlijk zou je hier ook de schattige diertjes van Eline achter kunnen laten zwaaien.

2okt22 Marjolein5

Snijd een dubbele witte slimline kaart van 21 x 10,5 cm. Stans van donkerroze en lichtroze DP de slimline frames en mat deze op elkaar, vervolgens op de basiskaart. Teken de kerstboom na op wit cardstock en alle losse delen op bontgekleurd en groen DP en Snowpaper. Teken de stam na op kraft cardstock en stempel hierop met zwarte inkt de kerst tekst. Teken de ster na op bronskleurig soft glitter paper. Knip alles uit. Maak boven in de witte basisboom een klein gaatje. Stans alle delen uit DP om het kerst elfje te maken en 2x het lichtsnoer, stans de losse lampjes en het belletje voor aan de muts van het kerst elfje uit bronskleurig soft glitter paper. Plak het elfje in elkaar en de lampjes op de lichtsnoeren. Snijd een smal strookje acetate en maak bovenin een klein gaatje Maak dit met een kleine splitpen vast aan de achterkant van de witte basisboom. Zorg dat je de pootjes van de splitpen niet strak ombuigt! Plak het lichtsnoer op het acetate samen met het kerst elfje. Plak 3mm dik foamtape alleen op de boven en onderkant van de boom. Plak alle losse delen met gewoon 3D foam op de basisboom. Plak de boom op de slimline kaart en werk de boom af met de roze en rode enamel dots en het lichtsnoer.

Veel plezier gewenst!
Groetjes,
Marjolein

Extra benodigdheden: 3D foam - 3mm + 2mm en Acetate


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen