16 november 2020

Pop-up kerstkaart

Deze vrolijke kaart heeft een verrassing in het midden. Gudrun weet ons altijd weer te verrassen! Op de voorkant kun je met de losse letters de wens in elke taal taal naar wens maken. 

16nov20 Gudrun

 Snijd uit wit cardstock een top-folding, vierkante basiskaart. Mat hierop met lichtroze cardstock en designpapier. Stans de grote cirkel uit designpapier en plak deze op het midden van de kaart. Stans het sierframe uit roze gliterkarton en plak het op de cirkel. Stans uit donkergrijs de binnenste cirkel, emboss deze met de lijntjes en plak hem in het midden. Stans uit wit cardstock een takje en uit wit glitterkarton. Plak beide bovenaan de cirkel. Laat het onderste takje los, zodat hier de hangers onderdoor kunnen. Stans de hangers uit zilver glitterkarton en plak deze op. Stans de kerstballen uit zilver mat mettalic, glans metallic, roze metallic, roze glitterkarton en zilver glitterkarton. Plak ze op de kaart zoals het voorbeeld. Voeg tot slot nog wat roze rhinestones toe.

16nov20 Gudrun2

Dan door naar de verrassing aan de binnenkant. Snijd een mat voor de gehele binnenkant uit lichtroze cardstock. 

Stans uit lichtroze cardstock van de pop-up mal twee 'blokjes'. Vouw ze en plak ze in de kaart aan de onder- en bovenkant op de plek waar de poten van de stoel gaan komen. Mat de boven en de onderkant beide met een ander patroon designpapier. Voordat je het opplakt, snijd je eerst in het stuk voor de onderkant bovenaan op de plekken van de pop-up blokjes een klein stukje in, zodat je dit omhoog kunt vouwen en op de pop-up blokjes kunt plakken. Dit om het pop-up mechanisme te verbergen.

Stans de stoel, kat, kapstok, sjaal en wanten uit en plak ze op de kaart. De stoel bevestig je alleen aan de onderkant op voorkant van de pop-up blokjes. 

Stans nu onderdelen van de stokstaartjes uit, plak ze in elkaar en plak ze op de stoel. Stans de mand en de bolletjes wol en breinaalden, plak deze in en op de mand en bevestig het linksvoor met foamtape op de stoel.

Stans voor de onderkant uit wit de grote cirkel en uit roze glitterkarton het sierframe. Plak dit middenop. Stans uit wit glitterkarton de takjes en plak ze verhoogd op. Stans de hangers en kerstballen en plak ze op de kaart. maak het af met wat enamel dots.


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen

Plaats een reactie

Reacties

  • Prachtige kaart! Groetjes Betha