23 juli 2022

Rouwkaart net even anders

Een rouwkaart is een type kaart dat niet teveel tijd in beslag moet nemen. Meestal wil ik zo'n kaart snel kunnen versturen, maar op de één of andere manier is het geen type kaart waar ik een voorraad van klaar heb liggen.

23jul22 Marjolein1
Met de nieuwe materialen die deze maand zijn uitgekomen is het maken van zo'n kaart zo gedaan omdat het denkwerk al voor je gedaan is. Mooie tekstmal, prachtig DP.
 
Mijn kaartje is bedrieglijk eenvoudig, maar met het maken van een CAS kaart vind ik altijd een paar dingen erg belangrijk.
1 - kleurencombi
2 - details
3 - materiaalkeuze

23jul22 Marjolein2
Door dit Designpapier weet je dat alles mooi bij elkaar kleurt. In dit geval heb ik de voorkant met de print alleen nog wat bewerkt met een lijmpen en wat goudkleurige flakes.

23jul22 Marjolein3

De basis is een witte vierkante dubbel kaart van 15,5 cm x 15,5 cm. Daarop een vierkant uit DP van 13,5 cm x 13,5 cm gemat op een vierkant van 14 cm x 14 cm. Gebruik hiervoor de achterkant van het zelfde DP vel. Stans uit dit zelfde DP de tekst, uit vellum de schaduw van de tekst en uit wit  cardstock 3x alleen de tekst. Lijm de witte teksten op elkaar, met daarop de vellum schaduw en als laatste de donkergrijze tekst. Plak alles op zoals het voorbeeld. Volg met de lijmpen hier en daar wat van het patroon op het DP
en wacht totdat de lijm transparant is geworden. Leg hier de goudkleurige flakes op en borstel het overtollige eraf met een oud stevig penseel.

Succes!
Groetjes,
Marjolein

Overige materialen: 
Vellum, Wit Cardstock, Quickie Gluepen of een andere lijmpen, Golden Flakes en Oud penseeltje


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen