18 september 2022

Winterse flap kaart

Wenche maakte deze mooie kaart met het frame van Marleen als flap. In Noorwegen noemen ze dit model kaarten een 'Flap Card'. En door zijn eenvoud komt het designpapier en vooral het plaatje van Mattie prachtig uit.

18sep22 WencheSnijd uit wit cardstock een rechthoek als basis en mat hierop een laag designpapier. Snijd uit wit cardstock een brede strook en maak hem twee keer zo lang als de hoogte van het rechthoek. Vouw deze strook dubbel en plak hem dwars op de kaart zodat er een flap ontstaat. Stans het tekstframe uit wit, bewerk de tekst met grove, witte modeling paste en plak het op de flap. Snijd of knip het plaatje uit en plak dit op het frame. 

18sep22 Wenche2Aan de binnenkant kun je goed zien hoe de flap kaart gemaakt is. Mat designpapier op de witte strook cardstock. Stans twee keer uit wit cardstock een basiscirkel en plak deze aan de binnenkant van de flap en midden op de rechthoek. Snijd uit wit een strook cardstock en stans hier de teksten winter en wonderland uit, bewerk deze teksten ook met de modeling paste en plak het onderaan de rechthoek. Stans uit bruin cardstock de huisjes van Tiny en bewerk de daken ook met de modeling paste om een sneeuweffect te maken. Plak ze op de binnenkant van de flap. Maak de binnenkant af met aantal enamel dots.


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen

Plaats een reactie

Reacties

  • Mooi en leuk model! Groetjes Betha