1 december 2022

Er is een tijd van komen, er is een tijd van gaan...

10 jaar geleden begon ik, eerst als guestdesigner voor Marianne, kaarten met materialen van Marianne te maken, daarna volgden het challengeblog en Don & Daisy blog en toen de vraag kwam om in het designteam Nederland te komen, was ik helemaal blij, ja natuurlijk, graag! Ik keek net terug in mijn blogberichten, wat heb ik veel gemaakt, het gaat járen terug!
Met heel veel plezier heb ik al die jaren gewerkt met al die mooie hobbymaterialen, voorbeelden mogen maken om anderen mee te inspireren. Zelfs mijn Crea Café kaartenmaken is hieruit ontstaan!
Nu, na 10 jaar, heb ik besloten om te stoppen met het designteam en is dit mijn laatste roosterbeurt. Uiteindelijk ben ik met alle designteams van de afgelopen jaren gestopt en is dit de laatste waar ik een punt achter zet. Natuurlijk blijf ik creatief en kun je me blijven volgen op instagram.

Voor vandaag een serie kerstkaarten voor jullie om af te sluiten, een mooie mix van mijn Mixed Media technieken waar ik graag mee werk met Marianne Design materialen om het af te maken!

1dec22 Boukje1

Voor zo'n serie kaarten maak je op een A4 vel een Masterboard. Het hele vel beplak je met collage techniek: scheur (of knip) allemaal stukjes dessinpapier, boekpapier, tickets, muziekpapier en plak met een lijmstift op het vel, overlap steeds een stukje of schuif het onder een ander stukje papier, plak goed vast. Breng met je vingers witte gesso aan over deze achtergrond en veeg uit, zodat het nog wel transparant is, nu lijkt het opeens meer een geheel! Stempel met tekststempels of achergrondstempels in de achtergrond, maak spetters of gebruik maskstencil en blending foamsponsje, zo krijg je nog meer laagjes en diepte in je werk. Gebruik ook eens een dop om te stempelen en vul die met een beetje gesso...
Nu snijd of knip je uit je bewerkte A4 stukken voor op je kaart. Snijd op maat en inkt de randen met Vintage Photo. Mat op wit papier en plak dan op een kraftkleurige kaart (of op kraftkleurig papier en plak op een witte kaart)

1dec22 Boukje2
Het versieren kan beginnen! Kijk naar de foto's voor inspiratie, ik heb een serie kertproducten genomen en hiermee de hele serie bewerkt. Toch is er niet één kaart hetzelfde, zoek de verschillen! 
De grote sneeuwvlok komt, in gedeelten, op bijna alle kaarten terug, zo mooi in het wit!

1dec22 Boukje3Door de gnomes andere kleuren te geven, krijg je ook variatie en zien de kaarten er toch weer anders uit! Met tekstcirkel of stans Fijne kerst of stempel op de kaart, zoals hier boven...

1dec22 Boukje4
Met vaak een bloem met sisaltoef, zoals die zo vaak terugkomt bij mij...
Met sterretjes en sneeuwvlokjes en... natuurlijk spetters!

1dec22 Boukje5
Met deze serie is voor mij de tijd gekomen om te gaan. 
Lieve Marianne, Winnie en Annemiek en alle anderen van het designteam en ontwerpers, dank jullie wel voor de prettige samenwerking, voor zoveel mooie materialen om mee te werken! Misschien in de toekomst nog eens als guestdesigner, zoals ik ooit begonnen ben?
En jullie als lieve volgers, hartelijk bedankt voor het kijken elke keer en dank voor lieve berichtjes en bemoedigingen voor mijn gemaakte werk! Leuk dat je kwam kijken en tot een volgende keer of op instagram?
Lieve groetjes Boukje van der Weit. 

PS: En natuurlijk voor iedereen alvast Fijne Feestdagen en alle goeds voor het nieuwe jaar!


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen