19 januari 2022

Spinnerkaart met lieve groetjes

19jan22 Marjolein 01
Dat een silhouette mal niet altijd uit donker cardstock gestanst hoeft te worden, is te zien op deze lieve elfjeskaart.

19jan22 Marjolein 02

In het shakervenster zitten wat lovertjes en een vlindertje dat lekker rond kan 'fladderen'. En als je de kaart opent, spint er nog een vlinder rond!
Op de foto hieronder kun je het dunne draadje beter zien waar de twee vlinders tegen elkaar aangeplakt zitten.

19jan22 Marjolein 03

Je draait het vlindertje een aantal keren rond voordat je de kaart sluit en in de envelop stopt. Een leuke verrassing voor de ontvanger. Door de laagjes design papier en extra gevouwen delen aan de binnenkant van de kaart, is deze wat dikker dan normaal. Daarom een klein satijnen lint om de kaart mee dicht te strikken. Op deze manier is de kaart een echt cadeautje wat de ontvanger kan uitpakken.

19jan22 Marjolein 04
En zo maak je de kaart:
 
Snijd uit wit cardstock een rechthoek van 21 x 10,5 cm. Stans uit design papier 2x een rechthoek met de slimline mal met stikrand en 1x met de geschulpte slimline mal. Vouw alle delen dubbel en maak bij de geschulpte rechthoek ook een rillijn op 6 cm van elke kant en vouw dit als een M. Stans uit het midden van dit M-deel een cirkel. 
 
Leg op 1 rechthoek met de stikrand nogmaals dezelfde mal en schuif deze met de uiteinde tegen de middenvouw aan en stans dit nogmaals uit. Doe dit ook aan de andere kant van de rillijn zodat je 2 delen krijgt waar de stikrand op alle kanten zit.
 
Stans 1x een geschulpte dichte cirkel en 1x een geschulpte cirkelframe, 
2 blaadjes en 2 bloemen uit design papier. Stans uit het snowpaper 2x het elfje, 
een geschulpte cirkelframe, een aantal vlinders en het hart van de bloem. Plak 2 grote vlinders op elkaar met een draadje ertussen en plak dit in het midden van het M-deel met de uitgestanste cirkel. Stempel op de dichte cirkel een tekst, leg er wat lovertjes en een uitgestanste vlinder op en plak het shakervenster erop. Plak het cirkelframe van snowpaper hier omheen en het elfje er boven op.
Plak alle delen op de kaart, plak de blaadjes en bloemen erbij en werk af met wat plakpareltjes en een lint.
 
Het is geen groot kaartje, maar doordat deze kaart interactief is geeft dit wel weg als een leuk cadeautje!
 
Gaan jullie er ook eentje maken, vergeet deze dan niet te plaatsen in de FB groep van Marianne Design. We vinden het altijd leuk om jullie creaties te bewonderen!
 
Groetjes, 
 
Marjolein

Overige gebruikte producten: 
stukje draad
lintje
lovertjes

Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen

Plaats een reactie

Reacties

  • Prachtige kaart Marjolein en wat leuk om van jou hier iets te zien. Heel leuk model ook. Groetjes Betha

  • Wat is dit een geweldig mooie kaart van Marjolein.