9 december 2020

Paddenstoelen cadeaudoosje

Een klein kerstcadeautje geven is natuurlijk het leukste in een mooi doosje als deze. Julie gebruikte onder andere de nieuwe krans om de bovenkant te versieren.

11dec20 JulieBkopie

Om te beginnen raden we je aan om ons filmpje op Youtube te bekijken waarin we je laten zien hoe het doosje gemaakt wordt. Je vindt het filmpje hier.

Maak eerst de basis. Snijd twee stroken wit cardstock van 17 x 6,5 cm. Gebruik de kleine mal van de randjes om langs de een lange kant van beide stroken te stanzen. Ril langs de tandjes en vouw ze om. Stans uit wit cardstock voor de onderkant het kleine vierkant twee keer. Plak met dubbelzijdig tape de tandjes rand op langs een van de vierkanten om de bodem te maken. Plak vervolgens het andere vierkant er binnenin om de tandjes te verbergen. 

Maak nu het deksel ongeveer net zoals je het doosje hebt gemaakt alleen gebruik hiervoor de grotere vierkante mal. Snijd twee witte stroken van 18cm x 3,5 cm en gebruik de grotere rand met tandjes.

Nu het leukste gedeelte: het versieren van het doosje. Beplak de zijkanten en bovenkant met het paddenstoelen designpapier (Julie gebruikte hiervoor Eline's Winter Let it Snow PB7037, maar je kunt ook Forest Dream (PK9158 gebruiken) en plak langs de randen wat rode raffia. Stans en emboss de rans uit kraft en plak deze met foamtape op de bovenkant. Stans de dennenappels, takjes en paddestoelen uit bruin, groen, rood en kraft cardstock. Verf stippen op de rode paddestoelen met wat witte verf. Plak alles op de kaart zoals op het voorbeeld. Maak het af met een dubbele twine strik.


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen