18 oktober 2021

Verrassingskaart

Achter dit slapende beertje gaat een heuse verrassingskaart schuil. Het lijkt een klein doosje, maar wanneer je hem openmaakt tref je een prachtig taffereel aan. Gudrun blijft ons verbazen met haar mooie creaties! 

17okt Gudrun1

Neem een A4 middenblauw cardstock, snijd hem op 18 cm breed en vouw hem in de lengte op 14 en 16 cm. Vouw in de breedte aan beide zijden op 2 cm. Snijd de zijkanten tot waar de vouwlijnen bij elkaar komen in. Knip het achtergrond plaatjes uit en plak het op de bovenkant. Snijd een strook designpapier van twee centimeter breed en plak dat zo op de bovenkant dat er een bakje ontstaat door de zijpanelen vast te zetten. 

17okt Gudrun2

Mat van van de onderkant het middenstuk en de twee zijpanelen met lichtblauw cardstock. Mat de zijpanelen met designpapier. Stans een vierkant voor het middenstuk uit wit cardstock en plak dit op. Hier kun je een boodschap voor de ontvanger op schrijven. 

17okt Gudrun3

Dan ga je nu de bovenkant versieren. Stans uit wit en middenblauw cardstock de bomenrand. Plak deze verhoogd op, zodat er een aardige ruimte achter vrij blijft voor de gondel. Snijd uit glitterkarton een hoop sneeuw en plak deze rechtsonder op. Stans uit lichtblauw, middenblauw en glitterkarton nog enkele bomen en plak deze op. Snijd uit kraft twee skis, knoop ze met een touwtje samen en plak ze op. Stans de verschillende onderdelen voor de beer, plak deze in elkaar en plak hem verhoogd linksonder op. Stans nu de onderdelen voor de gondel. Neem een stukje dun touw en bevestig dit zoals het voorbeeld met twee pushpins. Plak nu de gondel zo vast dat het aan het touw hangt.

Tot slot snijd je een stuk middenblauw cardstock van ongeveer 6,4 x 18,4 cm om een deksel op het doosje te maken dat de kaart dichthoudt wanneer je hem dichtvouwt. Vouw het aan alle kanten op 2 cm in. Snijd aan twee zijkanten in zodat je er een deksel van kunt maken. Mat alle zijden met lichtblauw cardstock.

Om de voorkant te versieren mat je deze eerst met lichtblauw cardstock en vervolgens met designpapier. Stans uit craft een label en uit designpapier en matzilver het oogje. Plak dit voorop het doosje. Stans met de binnenkant van het label het plaatje van de slapende beer uit. Plak dit op. Stans nog een lichtblauwe boom en plak deze op. Stans uit matzilver de tekst 'Merry Christmas' en plak dit op.


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen