29 maart 2023

Vrolijke vlinders

Julie maakte deze mooie doorkijkkaart door met de Creatables Strips een soort hekje te maken. Boven het hek vliegen de kleurrijke vlinders in het rond.

29mrt23 Julie

Maak je eigen achtergrond door inkt op de Craft Plate te drukken en dit met water de benevelen, zodat de inkt gaat bewegen. Sep een stuk aquarelpapier in de inkt tot je tevreden bent met het resultaat. Laat dit goed drogen.

Neem een witte kaart van 17 x 17 cm met de vouw aan de bovenkant en snijd de onderste 10 cm van de voorkant van de kaart af. Gebruik het afgesneden stuk om zes brede stroken te stanzen. Begin door drie stroken verticaal aan de kaart te bevestigen. Plak vervolgens drie stroken horizontaal er overheen. Knip eventuele stukken die onderaan of aan de zijkanten uitsteken af.

Wanneer je beïnkte deel droog is kies je het mooiste stuk en snijdt dit tot een vlak van 17x7 cm. Distress de randen en stempel de vlinders erop. Julie gebruikte Stazon black, omdat dit niet op water reageert. Kleur vervolgens de vlinders in met aquarelverf of Distress Inks en plak het paneel bovenaan de kaart. 

Stans uit mintgroen cardstock wat swirls en plak deze over het hekwerk heen. Neem de resten van het met inkt bewerkte aquarelpapier en stans hieruit bladeren voor de bloemen. Stel de bloemen samen zoals op het voorbeeld. Stempel de vlinders nog eens op het beïnkte papier en knip twee of drie grotere vlinders uit en plak deze op de kaart. Stans ook een libelle uit en plak deze op de kaart.

Stempel de tekst op een wit stuk cardstock, stans of knip dit uit en plak het met foamtape bovenaan de kaart. Maak het geheel af met een stuk twine en plak enamel dots in de bloemkernen.


Gebruikte materialen


Deel bericht

Delen Delen